Maki sushi
Det er enkelt å lage maki sushi selv, sikkert enklere enn du tror! Denne oppskriften bruker laks, men her kan du enkelt lage din egen vri med for eksempel kveite eller reker og dine favorittgrønnsaker.
Fremgangsmåte
Sushiris
- Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig. Avkjøl marinaden før bruk.
- Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken. Ha risen over i en form og tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen. Avkjøl risen i romtemperatur.
Maki
- Klargjør fisk og grønnsaker; del laks, mango, agurk og avokado i strimler.
- Legg et noriark med den ruglete siden opp på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris langs den øverste kanten av noriarket, ca 3 cm.
- Fordel laks, mango, avokado og agurk langs den nederste kanten av arket. Rull makirullen nesten helt sammen ved hjelp av bambusmatten. Fukt så den øverste kanten med litt vann og rull helt over.
- Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter. Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.