Gå til hovedinnhold
Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles
Cooking time20-30 min
Difficulty levelMiddels

Nigiri og aburi nigiri med laks

Nigiri er en av de vanligste typene sushi. Prøv en enkel oppgradering ved å svi laksen og tilsette nikirisaus og rogn for en smakfull opplevelse.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale

Nikiri-saus

  • Hell soya, sukker og riseddik i en kjele, varm opp til kokepunktet og jevne den med litt maisenna som er rørt ut i litt soyasaus. Den skal bli fyldig uten å være tykk.
  • Avkjøl sausen og pensle på fisken eller at den er brent av.

Nigiri med laks

  • Kok sushiris som angitt på pakken og eller slik som det står beskrevet i denne oppskriften.
  • Imens risen fortsatt er lun, rull risballer på ca 25-30 gram med en fuktet hånd. Prøv å oppnå en form/fasong på ballen som minner om formen på et sushiriskorn.
  • Velg et stykke fra bellyloin og skjær skiver som passer med størrelsen på risballene.
  • Legg lakseskiven over risballen og klem laksen godt ned på alle sider rundt risen med fingrene, da sitter den godt fast i risen, ser bra ut og smaker godt. 

Aburi nigiri - flambert nigiri

  • Fyr opp en brenner og svi av laksen til den ser lett stekt ut. Dette er en rask prosess på mellom 5-10 sekunder pr nigiri.
  • Pensle laksen med Nikiri-sausen og topp bitene med sesam, lakserogn og finsnittet vårløk.
  • Server med en gang, med ditt favoritt-tilbehør til sushi. 

Tips: Sausen er holdbar i flere måneder i en tett glass i kjøleskap.