Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles
Nigiri og aburi nigiri med laks
Nigiri er en av de vanligste typene sushi. Prøv en enkel oppgradering ved å svi laksen og tilsette nikirisaus og rogn for en smakfull opplevelse.
Fremgangsmåte
Nikiri-saus
- Hell soya, sukker og riseddik i en kjele, varm opp til kokepunktet og jevne den med litt maisenna som er rørt ut i litt soyasaus. Den skal bli fyldig uten å være tykk.
- Avkjøl sausen og pensle på fisken eller at den er brent av.
Nigiri med laks
- Kok sushiris som angitt på pakken og eller slik som det står beskrevet i denne oppskriften.
- Imens risen fortsatt er lun, rull risballer på ca 25-30 gram med en fuktet hånd. Prøv å oppnå en form/fasong på ballen som minner om formen på et sushiriskorn.
- Velg et stykke fra bellyloin og skjær skiver som passer med størrelsen på risballene.
- Legg lakseskiven over risballen og klem laksen godt ned på alle sider rundt risen med fingrene, da sitter den godt fast i risen, ser bra ut og smaker godt.
Aburi nigiri - flambert nigiri
- Fyr opp en brenner og svi av laksen til den ser lett stekt ut. Dette er en rask prosess på mellom 5-10 sekunder pr nigiri.
- Pensle laksen med Nikiri-sausen og topp bitene med sesam, lakserogn og finsnittet vårløk.
- Server med en gang, med ditt favoritt-tilbehør til sushi.
Tips: Sausen er holdbar i flere måneder i en tett glass i kjøleskap.