Nigiri sushi
Det er enkelt å lage nigiri sushi selv. Lager du nigiri med laks, kveite og kamskjell får du et fargerikt sushifat som vil imponere – både deg selv og gjestene dine!
Fremgangsmåte
- Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
- Avkjøl marinaden før bruk.
- Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
- Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor fram med litt om gangen.
- Avkjøl risen i romtemperatur.
- Skjær først et jevnt stykke av fiskefiletene, deretter skjærer du fisken i 2-3 mm tynne skiver på skrå.
- Skjær hver kamskjellmuskel i to, og skjær hver av de halve nesten helt i gjennom så de blir dobbel så stor når de brettes ut.
- Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
- Ta ca. 1 ss sushiris og form forsiktig med en hånd til en avlang bit formet som et riskorn.
- Stryk litt wasabi under en skive fisk eller kamskjell og legg denne over risen. Klem forsiktig langs sidene og på toppen slik at sjømaten og risen fester seg til hverandre.
- Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.