Foto: Synøve Dreyer
Pulled laksetaco i hjertesalat
Dette er en lakserett som har alt! Den er sunn, smakfull og enkel å tilberede. Hvorfor ikke prøve denne neste tacofredag?
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Legg laksefileten i aluminiumsfolie.
- Finhakk chili og riv limeskall.
- Bland chili, limeskall, soyasaus, akasiehonning og rapsolje.
- Mariner laksen i blandingen og pakk aluminiumsfolien igjen.
- Stek laksen i stekeovnen i ca. 15 minutter.
- La laksen hvile litt før du flaker den opp med en gaffel.
Salsa
- Finhakk rødløk, chili og koriander, og press saften fra lime.
- Skjær mango, tomat og avokado i terninger.
- Bland alle ingrediensene sammen.
- Server laks og salsa i hele blader av hjertesalat med kesam.
Tips: La gjerne laksen ligge i marinaden en stund i forveien, da får den mer smak.