Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Pulled salmon taco i hjertesalat

Dette er en lakserett som har alt! Den er sunn, smakfull og enkel å tilberede.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Legg laksefileten i aluminiumsfolie.

  • Finhakk chili og riv limeskall.

  • Bland chili, limeskall, soyasaus, akasiehonning og rapsolje.

  • Mariner laksen i blandingen og pakk aluminiumsfolien igjen.

  • Stek laksen i stekeovnen i ca. 15 minutter.

  • La laksen hvile litt før du flaker den opp med en gaffel.

Salsa

  • Finhakk rødløk, chili og koriander, og press saften fra lime.

  • Skjær mango, tomat og avokado i terninger.

  • Bland alle ingrediensene sammen.

Server laks og salsa i hele blader av hjertesalat med kesam.

Tips: La gjerne laksen ligge i marinaden en stund i forveien, da får den mer smak.