Stekt laks med sesamfrø
Om du steker laksen med sesamfrø får den en god smak som du topper med godt tilbehør. I denne oppskriften serveres sesamstekt laks med posjert egg og grønnsaker.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 110 °C.
Skjær laksefilet i serveringsstykker, og dryss med salt, pepper og sesamfrø på begge sidene.
Ha olivenolje og smør i en stekepanne og stek laksen på svak varme, ca. 2 minutter på hver side.
Skrell aubergine, skjær den i skiver og stek i olivenolje på begge sidene til de får en gyllen farge.
Kok opp vann med litt salt, og kok aspargesbønnene i ca. 3 minutter.
Sil av vannet, vend dem i litt smør og strø litt flaksalt over.
Ovnsbakte tomater
Ha olivenolje i en ildfast form og ha i cherrytomater.
Dryss over sukker, salt og finhakket hvitløk.
Stek i stekeovnen i ca. 15 minutter.
Posjerte egg
Ha hvitvinseddik i en bolle, og knekk ett og ett egg i hvitvinseddiken. Dette vil binde eggehvitehinnen.
La eggene ligge i ca. 5 minutter i eddiken. Kok opp vann, visp rundt og hell i eggene.
La eggene trekke i vannet i ca. 3 minutter, da vil eggene få en bløt kjerne.
Avkjøl eggene i isvann, tørk dem og vend eggene i mel, eggehvite og griljermel.
Varm olje i en kasserolle og stek eggene gylne. Legg dem over på tørkepapir.
Server laksen med stekt aubergine, kokte bønner, ovnsbakte tomater og posjerte egg.