Sprøstekt laks med asparges, skinke og smørsaus
Asparges, skinke og smørsaus er spennende tilbehør til laks. Dette er perfekt å servere i selskap, og vil garantert falle i smak hos gjestene dine!
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 90 °C.
Skrap skjellene av laksen, del i porsjonsstykker og skjær tynne snitt i fiskeskinnet.
Varm olje i en stekepanne og legg i laksen med skinnet ned. Press lett på fisken med en stekespade slik at den ikke bøyer seg.
Stek til laksen er nesten gjennomstekt og skinnet er sprøtt. Snu fisken og stek den noen sekunder på den andre siden.
Ovnsbakte tomater
Del hver tomat i to og ha på et stekebrett med snittsiden opp.
Dryss på litt salt og sukker, og bak dem i stekeovnen i ca. 20-25 minutter.
Saus
Kok inn kremfløte til ca. en tredel gjenstår. Skjær smøret i terninger og pisk dem inn i fløten litt om gangen. Sausen må ikke koke.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Asparges
Skru stekeovnen opp til 200 °C.
Skrell asparges og legg dem i en ildfast form. Ha på litt olivenolje, salt og pepper.
Legg spekeskinke over og bak aspargesen i stekeovnen i 10-12 minutter til skinken er sprø og aspargesene møre. Knus skinken over aspargesene ved servering.
Server laksen med ovnsbakte tomater, smørsaus og asparges med skinke.