Foto: Norwegian Seafood Council
Hosomaki sushi med matjessild
Hosomaki er små delikate sushibiter, og i denne oppskriften er de fylt med matjessild, syltet ingefær og gressløk. Det er beregnet 4 biter til hver porsjon.
Fremgangsmåte
- Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
- Avkjøl marinaden før bruk.
- Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
- Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
- Avkjøl risen i romtemperatur.
- Skjær matjessildfileten i to på langs og skjær syltet ingefær i mindre biter.
- Del noriarket i to.
- Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
- Legg et halvt noriark med den ruglete siden opp på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris langs den øverste kanten av noriarket, ca. 3 cm.
- Fordel matjessild, syltet ingefær og gressløk langs den nederste kanten.
- Rull makirullen nesten helt sammen ved hjelp av bambusmatten. Fukt så den øverste kanten med litt vann og rull helt over.
- Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.
- Server med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.