Foto: Tom Haga
Råmarinert ørret med avokadokrem
Dette er oppskriften på en lekker forrett eller innslag på tapasbordet. Fargespillet mellom ørret og avokado skaper garantert forventning, som smaken oppfyller.
Fremgangsmåte
- Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå.
- Del ørretfilet i to på langs og skjær hver del i skiver på ca. 2 mm. Hver bit skal være omtrent en munnfull.
- Riv skall og press saft av lime. Drypp limesaft over ørretbitene.
- Dryss på litt salt og pepper.
Avokadokrem
- Del avokado i to, fjern stein og skrap ut avokadokjøtttet med en skje.
- Mos avokado til en jevn puré sammen med olivenolje.
- Press saft av sitron og smak til avokadokremen med sitronsaft, salt og pepper.
- Legg litt avokadokrem pent på hver ørretbit, pynt med limeskall og friske urter, og server.