Gravet ørret med honning og akevitt
Det er vanligst å grave laks, men hvorfor ikke prøve å grave ørret neste gang? Her er en oppskrift der ørret er gravet med honning, akevitt og urter.
Fremgangsmåte
Legg ørreten på et brett eller fat med kanter med skinnsiden ned. Dryss over salt og pepper.
Urteblanding
Knus korianderfrø, finhakk dill, og bland med honning, akevitt og sukker.
Fordel urteblandingen på ørretfileten.
Dekk med plastfilm og la dette stå noen timer i kjøleskapet.
Snu ørreten med skinnsiden opp, og la den marinere i kjøleskap i 2 dager før servering.
Dressing
Pisk sammen sennep og eggeplomme, og tilsett oljen litt om gangen under jevn omrøring til tykk konsistens.
Tilsett crème fraîche, hakket kapers og dill, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Server gravet ørret i tynne skiver på små biter av toast, med dressing på toppen.