Rillette av ørret med sprø toast
Prøv ørret som forrett neste gang du skal invitere gjester på middag. Denne oppskriften har få ingredienser og er enkel å lage.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 80 °C og bak ørreten i stekeovn til den flaker seg, ca. 10-15 minutter. Steketid kommer an på ovnen, så press lett på fisken når den begynner å se ferdig ut for å se om den flaker seg. La stekeovnen være på og avkjøl ørreten i 10 minutter.
- Flak ørreten og bland den forsiktig med crème fraîche, sennep og hakket dill.
- Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Fyll små former med ørretblandingen, anrett på fat og fjern formene ved servering. Du kan også bruke små skåler.
Toast
- Skjær baguetten i tynne skiver.
- Ha skivene på et stekebrett med bakepapir, drypp over olivenolje og dryss med salt og pepper.
- Stek skivene i stekeovnen til de er sprø og gyllen, ca. 7–8 minutter.
- Server rillette av ørret med sprø toastskiver og pynt med friske urter om du har.
Tips: Om du legger baguetten i fryseren i et par timer blir den lettere å skjære i skiver.