Gå til hovedinnhold
Foto: Studio DreyerHensley
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelAvansert
Vurdering3/5

Futomaki sushi med reker

Futomaki betyr "tykk rull" og er sushi fylt med mange ingredienser. Her er den fylt med reker, krabbe og grønnsaker. Det er beregnet 3-4 biter til hver porsjon.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
  • Avkjøl marinaden før bruk.
  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
  • Avkjøl risen i romtemperatur.
  • Rens rekene.
  • Bland krabbekjøttet med majones og chilisaus.
  • Forvell asparges.
  • Finsnitt isbergsalat og vårløk.
  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
  • Legg et noriark med den ruglete siden opp på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris langs den øverste kanten av noriarket, ca. 3 cm.
  • Fordel reker, krabbemajones, asparges, isbergsalat og vårløk langs den nederste kanten.
  • Rull makirullen nesten helt sammen ved hjelp av bambusmatten. Fukt så den øverste kanten med litt vann og rull helt over.
  • Skjær rullen i 12-16 biter.
  • Legg sushibitene på et fat og server med lakserogn over.