Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelAvansert
Vurdering3/5

Futomaki sushi med reker

Futomaki betyr "tykk rull" og er sushi fylt med mange ingredienser. Her er den fylt med reker, krabbe og grønnsaker. Det er beregnet 3-4 biter til hver porsjon.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.

  • Avkjøl marinaden før bruk.

  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.

  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.

  • Avkjøl risen i romtemperatur.

  • Rens rekene.

  • Bland krabbekjøttet med majones og chilisaus.

  • Forvell asparges.

  • Finsnitt isbergsalat og vårløk.

  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.

  • Legg et noriark med den ruglete siden opp på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris langs den øverste kanten av noriarket, ca. 3 cm.

  • Fordel reker, krabbemajones, asparges, isbergsalat og vårløk langs den nederste kanten.

  • Rull makirullen nesten helt sammen ved hjelp av bambusmatten. Fukt så den øverste kanten med litt vann og rull helt over.

  • Skjær rullen i 12-16 biter.

Legg sushibitene på et fat og server med lakserogn over.