Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
Pizza med reker
Hvorfor ikke prøve reker på pizza neste gang? Med fennikel, basilikum og hjemmelaget pizzabunn er dette en sikker vinner til både hverdagsmiddag og fredagskos.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Rør ut gjær i lunkent vann, tilsett olje, salt og mesteparten av hvetemelet.
- Arbeid til en fast glatt deig, og sett til heving i ca. 20 minutter.
- Kjevle ut pizzadeigen og legg den på bakepapir på stekebrett. La bunnen heve i ca. 10 minutter.
- Stek pizzabunnen i ca. 10 minutter, ta den ut og sett stekeovnen på 220 °C.
Pizzasaus
- Finhakk løk og fennikel.
- Surr løk blank i olivenolje og rør inn tomatpuré.
- Tilsett fennikel og hermetiske tomater, og la sausen koke på svak varme ca. 8-10 minutter.
- Ha i finhakket basilikum når sausen er ferdig.
- Smak til med salt og pepper, og litt sukker hvis det trengs.
Pizza med reker
- Fordel tomatsausen over den halvstekte pizzabunnen og legg ost på toppen.
- Dryss over oregano og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter, til osten har smeltet og fått farge.
- Ta ut pizzaen, strø over reker og sett tilbake i stekeovnen i 1 minutt slik at rekene blir varmet opp.
- Server pizzaen nystekt med fersk basilikum.