Foto: Norges sjømatråd
Fennikelsild
Prøv denne smakfulle oppskriften neste gang du vil lage din egen sildesalat. Den kan serveres som pålegg eller med en salat av fennikel, eple og agurk.
Fremgangsmåte
- Smak på sildefiletene og legg dem i vann dersom de er for salte.
- Skjær sildefiletene i biter, og fennikel i strimler.
- Kok opp vann, sukker, laurbærblad og stjerneanis, og la småkoke i ca. 2 minutter.
- Ha i fennikel og eddik, og avkjøl laken.
- Ha sild og lake lagvis i et glass eller krukke, og legg på lokk.
- Silden bør trekke minst et døgn i kjøleskapet før den spises.
Salat
- Skjær fennikel, eple og agurk i tynne strimler.
- Bland sammen ingrediensene til salaten. Dryss over dill.
- Server silden på salaten eller som pålegg.
- Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.