Gå til hovedinnhold
Foto: Norges sjømatråd
Over 60 min

Fennikelsild

Prøv denne smakfulle oppskriften neste gang du vil lage din egen sildesalat. Den kan serveres som pålegg eller med en salat av fennikel, eple og agurk. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann dersom de er for salte.

  • Skjær sildefiletene i biter, og fennikel i strimler.

  • Kok opp vann, sukker, laurbærblad og stjerneanis, og la småkoke i ca. 2 minutter.

  • Ha i fennikel og eddik, og avkjøl laken.

  • Ha sild og lake lagvis i et glass eller krukke, og legg på lokk.

  • Silden bør trekke minst et døgn i kjøleskapet før den spises.

Salat

  • Skjær fennikel, eple og agurk i tynne strimler.

  • Bland sammen ingrediensene til salaten.

  • Dryss over dill.

Server silden på salaten eller som pålegg.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.