Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Karrisild

En frisk karrisild får du ved å tilsette eple. Prøv denne oppskriften som tar utgangspunkt i påleggssild på glass. Raskt og enkelt, og perfekt til julens frokoster eller koldtbordet!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær vårløk i skiver, og eple og sylteagurk i terninger.
  • Hell laken av silden og bland silden den med vårløk, eple, sylteagurk og kapers.

Karrisaus

  • Bland sammen ingrediensene til karrisausen og smak til med karri, salt og pepper.
  • Bland karrisausen og sildeblandingen forsiktig sammen.
  • Ha blandingen over i et glass eller krukke og legg på lokk.
  • Karrisild kan serveres nylaget.
  • Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.   

Tips: Dersom du vil lage alt fra grunnen av kan du erstatte kryddersild på glass og heller bruke kryddersildfileter og lage eddiklake.