Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelLett
Vurdering5/5

Sild Aleppo

Sild Aleppo er en sildesalat med tilbehør fra Midtøsten. Server sildesalaten med Baba Ganoush som er en auberginedip og Tabbouleh som er en bulgursalat. 

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skyll kryddersild i kaldt vann og skjær i biter.
  • Finhakk hvitløk og dill, og riv ingefær.
  • Skill eggeplomme fra eggehviten, og bland eggeplommen med dijonsennep.
  • Tilsett solsikkeolje forsiktig under kraftig pisking til du har en majones. Spe på med litt vann dersom majonesen blir for tykk.
  • Ha i hvitløk, dill, ingefær og krydder, og bland godt.
  • Smak til med salt og saften fra sitron.
  • Rør inn sildebitene.

Tabbouleh

  • Kok bulgur etter anvisning på pakken og avkjøl.
  • Finhakk vårløk, persille og mynte, skjær cherrytomat i små terninger og press saften av sitron.
  • Bland sammen ferdigkokt bulgur, vårløk, persille, mynte, cherrytomat, sitronsaft og olivenolje.
  • Smak til med salt og pepper.

Tahini

  • Kjør sesamfrø med en stavmikser eller kjøkkenmaskin, til en jevn masse.
  • Tilsett olivenolje og salt mot slutten, og la stavmikseren eller kjøkkenmaskinen gå til du har en silkemyk krem. Dette kan gjerne ta litt tid.

Baba Ganoush

  • Sett stekeovnen på 225 °C.
  • Stek aubergine myke i stekeovnen, ca 45 minutter, og avkjøl litt.
  • Ha aubergine under rennende kaldt vann og trekk av skinnet.
  • Finhakk paprika og persille, og rens ut stenene fra granateple.
  • Mos avkjølt aubergine med en stavmikser eller håndblender, sammen med tahini, hvitløk, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.
  • Rør inn yoghurt, paprika, persille og stener fra granateple.
  • Server sildesalaten med Baba Ganoush og Tabboleh.

Tips: Server med libanesisk lefse som fås kjøpt på orientalske matvarebutikker.