Foto: Synøve Dreyer
Sild Aleppo
Sild Aleppo er en sildesalat med tilbehør fra Midtøsten. Server sildesalaten med Baba Ganoush som er en auberginedip og Tabbouleh som er en bulgursalat.
Fremgangsmåte
- Skyll kryddersild i kaldt vann og skjær i biter.
- Finhakk hvitløk og dill, og riv ingefær.
- Skill eggeplomme fra eggehviten, og bland eggeplommen med dijonsennep.
- Tilsett solsikkeolje forsiktig under kraftig pisking til du har en majones. Spe på med litt vann dersom majonesen blir for tykk.
- Ha i hvitløk, dill, ingefær og krydder, og bland godt.
- Smak til med salt og saften fra sitron.
- Rør inn sildebitene.
Tabbouleh
- Kok bulgur etter anvisning på pakken og avkjøl.
- Finhakk vårløk, persille og mynte, skjær cherrytomat i små terninger og press saften av sitron.
- Bland sammen ferdigkokt bulgur, vårløk, persille, mynte, cherrytomat, sitronsaft og olivenolje.
- Smak til med salt og pepper.
Tahini
- Kjør sesamfrø med en stavmikser eller kjøkkenmaskin, til en jevn masse.
- Tilsett olivenolje og salt mot slutten, og la stavmikseren eller kjøkkenmaskinen gå til du har en silkemyk krem. Dette kan gjerne ta litt tid.
Baba Ganoush
- Sett stekeovnen på 225 °C.
- Stek aubergine myke i stekeovnen, ca 45 minutter, og avkjøl litt.
- Ha aubergine under rennende kaldt vann og trekk av skinnet.
- Finhakk paprika og persille, og rens ut stenene fra granateple.
- Mos avkjølt aubergine med en stavmikser eller håndblender, sammen med tahini, hvitløk, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.
- Rør inn yoghurt, paprika, persille og stener fra granateple.
- Server sildesalaten med Baba Ganoush og Tabboleh.
Tips: Server med libanesisk lefse som fås kjøpt på orientalske matvarebutikker.