Foto: Norwegian Seafood Council
Sild i tortillas med habanerosaus
Denne retten får en ekstra spiss med hjemmelaget habanerosaus. Den kan du enten lage selv eller få kjøpt i asiatiske matvarebutikker.
Fremgangsmåte
- Skjær sild i biter.
- Forvarm tortillawraps etter anvisning på pakken.
- Grovhakk løk, finhakk koriander og press saften av lime.
Saus
- Grovhakk løk, finhakk chili og hvitløk, riv gulrot, og press saften av lime.
- Kok løk, chili, hvitløk og gulrot og habaneros mørt i en kasserolle.
- Ha det over i en blender og kjør det glatt sammen med limesaft, mangopuré, eddik, sukker og salt.
- La det avkjøle før servering.
- Fyll tortillawrapsen med tyrkisk yoghurt, sildebiter, løk, koriander, limesaft og habanerosaus, og server.
Tips: Habanero er veldig sterkt. Tåler du ikke så sterk mat kan du bruke vanlig chili i stedet. Bruk hansker når du finhakker habanero og sørg for å ikke få det i øynene.