Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time30-40 min
Difficulty levelLett
Vurdering5/5

Sild i tortillas med habanerosaus

Denne retten får en ekstra spiss med hjemmelaget habanerosaus. Den kan du enten lage selv eller få kjøpt i asiatiske matvarebutikker. 

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skjær sild i biter.
  • Forvarm tortillawraps etter anvisning på pakken.
  • Grovhakk løk, finhakk koriander og press saften av lime.

Saus

  • Grovhakk løk, finhakk chili og hvitløk, riv gulrot, og press saften av lime.
  • Kok løk, chili, hvitløk og gulrot og habaneros mørt i en kasserolle.
  • Ha det over i en blender og kjør det glatt sammen med limesaft, mangopuré, eddik, sukker og salt.
  • La det avkjøle før servering.
  • Fyll tortillawrapsen med tyrkisk yoghurt, sildebiter, løk, koriander, limesaft og habanerosaus, og server.

Tips: Habanero er veldig sterkt. Tåler du ikke så sterk mat kan du bruke vanlig chili i stedet. Bruk hansker når du finhakker habanero og sørg for å ikke få det i øynene.