Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelLett
Vurdering3/5

Urtesild på rugbrød

Sild på glass kan serveres til frokost, på koldtbordet eller som tapas. Til tapas trenger du bare å skjære rugbrødskiver i mindre biter og legge på litt sild.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann dersom de er for salte.
  • Skjær sildefiletene i biter, og rødløk, løk, purre og sitron i tynne skiver.
  • Hakk bladpersille og dill.

Lake

  • Knus allehånde og pepperkorn i en morter, og ha i en kasserolle med de andre ingrediensene.
  • Kok opp laken, og avkjøl den helt.
  • Legg sild, løk, purre, sitron, bladpersille og dill lagvis i et glass eller krukke.
  • Hell over laken og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før bruk.
  • Server urtesild på små rugbrødskiver.