Gå til hovedinnhold
Klassisk skreimølje
Foto: Synøve Dreyer
Cooking time30-40 min
Difficulty levelLett

Klassisk skreimølje

Skreimølje er en skikkelig klassiker og når havets vandrer kommer inn til vår kyst, finnes det knapt bedre måltid å servere. Med lever, rogn og skrei har du et skikkelig festmåltid.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skyll og rens skreien. 
  • Legg dem i kaldt vann, gjerne rennende, i ca. 1 time.
  • Sett potet på kok.
  • Pakk rognen i matpapir for å sikre at den ikke koker i stykker.
  • Kok opp vann med salt, legg i rognen, kok opp og skru ned varmen. La rognen trekke til den er gjennomkokt, 30—45 minutter etter tykkelsen.
  • Trekk hinnen av leveren og del den i mindre stykker.
  • Kok opp vann med salt, eddik, pepper og laurbærblad. Legg i leveren, kok opp og la leveren trekke i 10—15 minutter.
  • Kok opp nok vann til at fiskestykkene dekkes. Tilsett 3 ss salt per liter vann og kok opp. 
  • Legg i fiskeskivene, kok raskt opp, skru ned varmen og la fisken trekke til den er gjennomkokt, ca. 8 minutter.
  • Server fisken nykokt med rogn i skiver, leveren i laken og gode poteter, eventuelt også kokte gulrøtter. Flatbrød gjør seg også godt til.