Skrei med asiatiske grønnsaker og peanøtter
Ovnsbak skreien med en deilig saus fullpakket med krydder og smaken setter seg i kjøttet. Med spennende tilbehør er dette en skrei-oppskrift som raskt kan bli en ny favoritt.
Fremgangsmåte
- Varm ovnen til 180 grader. Legg fileten over i en passende ildfast form og krydre lett med salt og pepper.
- Grovhakk chili. Hakk hvitløk og kjør chili, hvitløk, soyasaus, fiskesaus, limesaft, vann, sukker, sesamolje og koriander sammen med en stavmikser.
- Fordel omtrent halvparten av sausen over skreien. Finhakk limeblad og ha det i resten av sausen for mer smak. Sett formen midt i ovnen og bak skreien på 180 grader i cirka 20 minutter eller til den akkurat flaker seg ved et lett trykk.
Tilbehør
- Rens og del brokkolien i små buketter. Skjær hvitløken i tynne skiver. Varm en stor stekepanne med litt olje og stek grønnsakene i et par minutter på høy varme.
- Ha i en skvett vann og la det fordampe før du blander inn oystersauce og sesamfrø.
- Del hjertesalaten i båter og stek den lett i pannen med litt olje.
- Kok risnudler etter pakningsbeskrivelsen
Servering
- Server skreien i formen eller anrett tallerkener med risnudler, grønnsaker og skrei. Ha resten av sausen, peanøtter, finsnittet vårløk og grovhakket koriander på toppen.