Skrei med gulrotpuré
Hvis du vil fortelle din kjære noe med middagen du lager, skal du velge kjærlighetsfisken skrei. Med gulrotpuré og brokkolini er denne retten en sikker vinner!
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær skrei i serveringsstykker, press sitronsaft over og krydre lett med salt og pepper.
- Ha litt olje i en ildfast form og legg i skreistykkene med skinnsiden opp.
- Stek i stekeovnen i ca. 10-15 minutter, avhengig av hvor tykke fiskestykkene er.
Gulrotpuré
- Kok gulrot møre i lettsaltet vann.
- Hell ut kokevannet men la noe være igjen i bunnen av kjelen.
- Mos gulrot i kjelen med smør og revet ingefær.
- Varm opp og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Sjysaus
- Smelt smør i en kasserolle til det nesten er nøttebrunt.
- Tilsett soyasaus, finhakket hvitløk og smak til med sitronsaft.
Brokkolini
- Kok opp en kjele med vann og salt. Tilsett brokkolini og kok i ca. 2-3 minutter. Den skal være mør, men fortsatt ha litt tyggemotstand.
- Hell av vannet, og rør inn smør.
- Legg på lokk og la dampe et par minutter.
Servering
- Server skrei med gulrotpuré, sjysaus og blansjerte brokkolini.