Ovnsbakt skrei med hjemmelaget remulade
Denne oppskriften med skrei, ovnsstekte poteter og hjemmelaget remulade smaker fantastisk, og er veldig enkelt å lage.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Dryss salt over skreifileten og la den ligge i ca. 10 minutter.
- Skyll fileten i kaldt vann og tørk den lett med tørkepapir.
- Skrap fiskeskinnet godt, og skjær skreifileten i serveringsstykker.
- Legg skreistykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir og pensle med smeltet smør.
- Stek i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 10 minutter.
Ovnsbakte grønnsaker
- Kok potetene møre.
- Del de i to og ha de i en ildfast form. Ringle over litt olje, salt og pepper.
- Vask og skrell gulroten og del i passende biter. Ha de i formen med potetene.
- Stek i ovnen på 200 °C i ca. 20-30 min. Sjekk at gulroten er gjennomstekt.
- Dryss finhakket gressløk over, og smak til med salt og pepper.
Remulade
- Finhakk persille, sylteagurk, kapers og løk, og bland sammen.
- Tilsett majones og rør inn litt lake fra sylteagurk til du får en tykk, men smidig saus.
- Smak til med litt sukker, salt og pepper.
Servering
- Server skrei med ovnsbakte grønnsaker. Pynt gjerne med noen sitronbåter om du har det.