Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer+Hensley
20-30 min

One pot skrei - alt i en gryte

One pot skrei er en lettvint, rask og deilig middag. I tillegg reduserer du oppvasken ved å tilberede alle ingrediensene sammen i en gryte!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Krydre skreien med salt og grov nykvernet svart pepper.
  • Skjær løk, potet og sellerirot i ca 1x1 cm biter
  • Varm en gryte med oljen og stek terningene av løk, potet og sellerirot til de begynner å bli lysebrune og myke, omtrent 7 minutter.
  • Tilsett hakket hvitløk, epleterninger, småtomater delt i to og salt.
  • Hell deretter over eplejuicen og la det koke godt i 5 minutter.
  • Legg skreien på toppen. Sett på lokk og la det småputre i 8-10 minutter, eller til fisken er ferdig. Det vet du når den flaker seg når du trykker lett på fisken
  • Dryss over frisk basilikum og god olivenolje.


Tips: Server gjerne brød og godt smør til.