Gulrotsuppe med torsk, chili og ingefær
Vinneroppskriften fra #codshare-arrangementet i 2014 ble denne lekre gulrotsuppen med chili og torsk. Levert av Varangerkokken Tor-Emil Sivertsen.
Fremgangsmåte
- Skjær torsken i serveringsstykker og ha salt på begge sidene.
- La fisken ligge i ca. 10 minutter, skyll av saltet og tørk fisken godt.
- Stek fisken med skinnsiden ned i olje i ca. 2 minutter, snu fisken og stek i 1 minutt på den andre siden.
- Skjær bacon i biter og sprøstek dem.
Suppe
- Grovhakk løk, fennikel, hvitløk, chili og ingefær, og skjær gulrot i skiver.
- Fres løk i olje til den blir myk og tilsett fennikel, hvitløk, chili, ingefær og gulrot.
- Surr grønnsakene sammen i 2-3 minutter, og tilsett grønnsakskraft.
- La det koke til alt er mørt, ca. 20 minutter.
- Kjør suppen med en stavmikser til en jevn suppe.
- Smak til med saften av lime, salt, pepper og kajennepepper.
Server suppen med torsk, bacon og friske urter på toppen.