Foto: Synøve Dreyer
Grillet lettsaltet torsk med grønnsaker
Hva med å prøve lettsaltet torsk på grillen? I denne oppskriften blir lettsaltet torsken marinert i en blanding av sitrongress, bladpersille, olivenolje og saften av lime før den grilles. En frisk og deilig middag med torsk på grillen!
Fremgangsmåte
- La torsken ligge i kaldt vann i 3-4 timer, og tørk godt av den med tørkepapir.
- Finhakk sitrongress og bladpersille, og bland sammen med olivenolje og saften av lime.
- Hell marinaden i en liten form og legg i torsken med kjøttsiden ned. La den ligge i minimum 30 minutter.
- Legg torsken med skinnsiden ned på grillen, legg på lokk og grill til fiskekjøttet flaker seg, ca. 15 minutter.
Grønnsaker
- Skjær aubergine og squash i skiver.
- Del hjertesalat i fire på langs og skjær paprika i biter.Ha grønnsakene i en
- bolle sammen med olivenolje, salt og pepper.
- Vend grønnsakene så de er godt dekket.
- Grill grønnsakene på begge sider på en varm grill.
Servering
- Server grillet torsk med litt marinade dyppet over, og grillede grønnsaker ved siden av.