Gå til hovedinnhold
Foto: Kristin Søylen
Cooking time40-50 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering5/5

Gulrotsuppe med torsk, chili og ingefær

En varmende og god suppe med torsk. Chili og ingefær gir en liten spiss på retten. Server med godt brød til.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skjær torsken i serveringsstykker og ha salt på begge sidene.
  • La fisken ligge i ca. 10 minutter, skyll av saltet og tørk fisken godt.
  • Stek fisken med skinnsiden ned i olje i ca. 2 minutter, snu fisken og stek i 1 minutt på den andre siden.
  • Skjær bacon i biter og sprøstek dem.

Suppe

  • Grovhakk løk, fennikel, hvitløk, chili og ingefær, og skjær gulrot i skiver.
  • Fres løk i olje til den blir myk og tilsett fennikel, hvitløk, chili, ingefær og gulrot.
  • Surr grønnsakene sammen i 2-3 minutter, og tilsett grønnsakskraft.
  • La det koke til alt er mørt, ca. 20 minutter.
  • Kjør suppen med en stavmikser til en jevn suppe.
  • Smak til med saften av lime, salt, pepper og kajennepepper.
  • Server suppen med torsk, bacon og friske urter på toppen.