Hvitvinsdampet torsk med safransaus
Hvitvin, safran og sitron gir denne sausen en spennende smak. Server torsken i sausen med poteter, sukkererter eller andre gode grønnsaker. Dette er en oppskrift for de hyggelige stunder.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 70 °C.
- Skjær torsken i porsjonsstykker, dryss med salt og la dem ligge i ca. 20 minutter.
- Skyll av saltet i kaldt vann og tørk med tørkepapir.
- Kok opp vann, hvitvin og saft fra sitron, og ha i torskestykkene.
- La fisken trekke i ca. 7 minutter.
- Ta stykkene opp, legg dem på et fat, dekk med aluminiumsfolie og hold varm i stekeovnen.
- Ta vare på kokekraften.
Saus
- Sil kokekraften, tilsett kremfløte og kok sausen inn til den tykner, 5-7 minutter.
- Rør inn safran og smak til med salt.
Servering
- Server torsken i sausen med poteter og sukkererter ved siden av.