Lettsaltet torsk og brokkoli i ovn
En smakfull og sunn middagsopplevelse med ovnsbakte lettsaltede torsk, tilberedt med en spennende twist av appelsinjuice. Server med potetmos for en komplett måltid.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær fisken i serveringsstykker.
- Del brokkoli i små buketter og skjær gulrot i tynne staver.
- Press saften av appelsin, kok opp, og kok brokkoli og gulrot i juicen i et par minutter.
- Ta grønnsakene opp av juicen og legg dem i en smurt ildfast form. Ta vare på juicen.
- Legg fiskestykkene over grønnsakene, og dryss over litt skall av appelsin og pepper.
- Stek formen i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 15 minutter.
Saus
- Kok inn appelsinjuicen litt og rør inn smøret, litt om gangen, til sausen tykner. Sausen må ikke koke.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Servering
- Server formen med sausen og potetmos.