Marinert torsk med dampet gulrot og nøttesmør
En smakfull middag trenger ikke ta så lang tid å lage. Denne oppskriften passer godt når du vil imponere gjester. Kanskje passer den i en tre-retters middag?
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær torskefileten i serveringsstykker.
Lag saltlake ved å røre salt ut i kaldt vann, og la torskestykkene trekke i laken i 10 minutter.
Ta stykkene opp av laken, tørk godt med tørkepapir og legg i en smurt ildfast form.
Finhakk chili, hvitløk, ingefær og gressløk, og bland sammen med olivenolje.
Ha marinaden over fisken og la marinere i 10 minutter.
Stek fisken i stekeovnen til den er gjennomstekt, ca. 10 minutter.
Gulrøtter
Skrell gulrot og skjær i små staver på 3 x 1 cm.
Ha dem i en kasserolle sammen med salt, sukker og smør, og hell på vann så det nesten dekker gulrøttene.
Legg på lokk og damp i ca. 4 minutter til gulrotstavene er knapt møre.
Nøttesmør
Brun smør sakte til det er nøttebrunt og sil gjennom en finmasket sil.
Bland inn soyasaus og smak til med saften av lime.
Server torsken med gulrøtter, nøttesmør og kokte poteter.