Foto: godfisk.no
Ovnsbakt torsk
Torsk med gode, norske grønnsaker i form er enkelt og godt. Prøv denne oppskriften med ris som tilbehør, til variasjon fra den kokte poteten.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær torsken i serveringsstykker.
- Vask, rens og skjær gulrot, selleri og purre i terninger.
- Kok opp vann, ha i gulrot og kok i 4 minutter.
- Ha i stangselleri og purre, og kok alt i 1 minutt.
- Hell av vannet og legg grønnsakene over i en ildfast form smurt med flytende margarin.
- Legg fiskestykkene over grønnsakene og dryss over salt, pepper og timian.
Saus
- Varm opp flytende margarin i en kasserolle.
- Rør inn hvetemel og spe med vann og matfløte, litt om gangen. Kok opp mellom hver gang du sper.
- Knus buljongterning og ha den i sausen.
- Bland godt og la sausen småkoke i 2-3 minutter.
- Smak til med salt.
- Hell sausen over fisken og strø osten på toppen.
- Stek formen i stekeovnen i ca. 15 minutter.
- Server ovnsbakt torsk med ris ved siden av.