Foto: Norwegian Seafood Council
Ovnsbakt torsk med smørsaus og reker
Denne oppskriften med ovnsbakt torsk og smørsaus med reker er en rett du gjerne kan servere når du ønsker å imponere. Rekene i sausen gir retten det lille ekstra.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær torsken i serveringsstykker.
- Rør ut salt i kaldt vann til alt er oppløst. Hell det over fisken og la trekke i ca. 8 minutter.
- Legg torskestykkene på et stekebrett med bakepapir, og stek i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 6 minutter.
Salat
- Skjær tomat og agurk i 1 cm store biter, og purre i tynne skiver.
- Ha grønnsakene i en bolle sammen med finhakket persille.
- Drypp over olivenolje og smak til med presset sitron, salt og pepper.
Smørsaus
- Hardkok egg.
- Kok kremfløte til den begynner å tykne.
- Ta kasserollen vekk fra varmen og rør inn biter av smør. Pass på temperaturen slik at sausen ikke skiller seg.
- Tilsett reker, grovhakket kokt egg og dill.
- Smak til med salt og pepper.
- Server torsk med salat, smørsaus og kokte poteter.