Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time30-40 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Ovnsbakt torsk med smørsaus og reker

Denne oppskriften med ovnsbakt torsk og smørsaus med reker er en rett du gjerne kan servere når du ønsker å imponere. Rekene i sausen gir retten det lille ekstra.

Unngå at skjermen går i dvale
)

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær torsken i serveringsstykker.
  • Rør ut salt i kaldt vann til alt er oppløst. Hell det over fisken og la trekke i ca. 8 minutter.
  • Legg torskestykkene på et stekebrett med bakepapir, og stek i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 6 minutter.

Salat

  • Skjær tomat og agurk i 1 cm store biter, og purre i tynne skiver.
  • Ha grønnsakene i en bolle sammen med finhakket persille.
  • Drypp over olivenolje og smak til med presset sitron, salt og pepper.

Smørsaus

  • Hardkok egg.
  • Kok kremfløte til den begynner å tykne.
  • Ta kasserollen vekk fra varmen og rør inn biter av smør. Pass på temperaturen slik at sausen ikke skiller seg.
  • Tilsett reker, grovhakket kokt egg og dill.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server torsk med salat, smørsaus og kokte poteter.