Ovnsbakt torsk med skalldyrsaus
Ovnsbakt torsk servert med denne gode skalldyrsausen er en flott rett basert på gode norske råvarer. Retten passer godt som festmåltid.
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
Skjær torskefileten i jevnstore stykker, legg dem i en langpanne, dryss salt over og hell i litt vann.
-
Dekk med aluminiumsfolie og bak torsken i stekeovnen i ca. 15 minutter.
- Rens rekene, ta vare på skallet og legg rekene til side i kjøleskap.
Skalldyrsaus
-
Skjær gulrot, stangselleri, sellerirot og fennikel i terninger. Grovhakk løk og hvitløk.
-
Surr grønnsaker og rekeskall i olje i ca. 4-5 minutter, uten at det blir brunt. Hell på vin og la den koke godt opp.
-
Rør inn tomatpuré, tilsett laurbærblad og hell på vann og kremfløte. La alt småkoke i ca. 2 timer.
-
Sil sausen, kok den inn til passe konsistens og smak den til med salt, pepper og kajennepepper.
-
Hold sausen forsiktig varm. Skum den opp med stavmikser rett før servering.
Tilbehør
-
Skold tomatene ved å skjære et kryss på toppen og senke dem i kokende vann et par minutter, så har du dem raskt over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær i små terninger.
-
Finhakk chili og varm i litt olje sammen med tomat. Tilsett reker og la dem bli lune. Rør inn basilikum.
-
Skrell og kok asparges knapt møre i lettsaltet vann, ca. 3 minutter.
Server torsken med skalldyrsaus, reker, asparges og kokt potet.