Foto: Studio Dreyer-Hensley
Panert torsk med potetmos
Dette er en oppskrift hvor hele familien kan bidra på kjøkkenet. Her kan for eksempel de minste barna hjelpe til med å panere fisken og mose potetene.
Fremgangsmåte
- Del torsken i like store stykker.
- Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
- Pisk sammen egg i en annen vid skål.
- Ha griljermelet i en tredje vid skål.
- Vend torsken først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i griljermelet.
- Stek torsken i flytende margarin på varm stekepanne i ca. 4 minutter på hver side.
Potetmos
- Vask og skrell potet, del dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.
- Hell fra kokevannet og damp potetene.
- Mos dem med en potetmoser eller gaffel, tilsett flytende margarin og rør inn melk til konsistensen er som grøt.
- Varm opp potetmosen. Smak til med salt og pepper.
Tilbehør
- Skjær agurk i tynne skiver – bruk gjerne ostehøvel.
- Del sitron i båter.
- Server den stekte torsken med potetmos, agurk, sitronbåter og litt lettrømme ved siden av.