Portugisisk fiskegryte
En deilig, dampende gryte med torsk og råvarer inspirert av det portugisiske kjøkkenet, men denne oppskriften er raskere enn den tradisjonelle bacalaoen med klippfisk.
Fremgangsmåte
Skjær torsken i serveringsstykker.
Skjær bacon i ca. 2 cm store biter, løk i ringer og finhakk hvitløk.
Stek bacon i en tørr gryte til det blir gyllenbrunt.
Ha i løk og hvitløk, og la surre i baconfettet til løken er blank.
Rør fiskebuljong ut i vann.
Tilsett hermetiske tomater og fiskebuljong, kok opp og smak til med pepper.
Legg torskestykkene i gryten. Strø over salt og press litt sitron over fisken.
Legg på lokk og la det trekke i ca. 10 minutter, eller til torsken er kokt. Dersom fisken er veldig kald kan det ta lengre tid.
Server gryten med ris, brød og oliven.