Ramen med torsk og reker
Ramen med torsk og reker er en fryd for smaksløkene. Suppe med sjømat, nudler og grønnsaker - kan det bli bedre?
Fremgangsmåte
-
Stek torsk i rapsolje på middels varme, i ca. 3 minutter på hver side. Ha i smør mot slutten av steketiden.
-
Kok nudler etter anvisning på pakken.
-
Skjær gulrot i tynne strimler, chioggiabeter i tynne skiver, riv grønnkålblader i mindre biter, og finhakk vårløk.
-
Kok gulrotstrimler og chioggiabeter i 2 minutter.
-
Tilsett grønnkål og la det koke i 1 minutt til. Hell av vannet og sett grønnsakene til side.
Suppe
-
Bland ut hon dashi i vann og kok opp.
-
Tilsett soyasaus og mirin, og rør godt.
Ha nudler, kokte grønnsaker, torsk og reker i suppeskåler og hell kokende suppe over. Topp med vårløk og biter av noritang.
Tips: Hon dashi er ferdigbuljong som fås kjøpt på internasjonale og særlig asiatiske matbutikker. Hon dashi kan eventuelt erstattes med hønsebuljong.