Foto: Norwegian Seafood Council
Stekt torsk med blomkålpuré og glaserte grønnsaker
Stekt torsk passer til både enkelt og litt mer komplisert tilbehør. I denne oppskriften er den servert med blomkålpuré, glaserte grønnsaker og kokte poteter.
Fremgangsmåte
Blomkålpuré
- Del blomkål i små buketter og ta vare på stilkene.
- Kok blomkålstilker, hvitløk og halvparten av blomkålbukettene møre i lettsaltet vann.
- Sil kokevannet fra, la alt dampe fra seg og mos godt sammen.
- Rør inn kremfløte til en ganske tynn puré.
- Smak til med salt og pepper.
Glaserte grønnsaker
- Skjær vårløk i skiver og del gulrot i to på langs.
- Ha vårløk, gulrot og resten av blomkålbukettene i en kasserolle med lettsaltet vann og gi det hele et raskt oppkok.
- Sil kokevannet fra.
- Smelt smør og sukker i en stekepanne og stek grønnsakene til de er gylne og glaserte.
Stekt torsk
- Skjær torsken i serveringsstykker og dryss med salt.
- Stek torskestykkene lett i olje, ca. 3 minutter på hver side.
- Server torsken med blomkålpuré, glaserte grønnsaker og kokte poteter.