Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
Cooking time20 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Torsk med tomat og paprika

Stekt torsk med stekt tomat og paprika er en spennende og annerledes kombinasjon. Dette er en smakfull og enkel oppskrift med få ingredienser.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringsstykker.

  • Bland mel, salt og kajennepepper, og vend fiskestykkene i melblandingen.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

  • Skjær paprika i terninger.

  • Stek fiskestykkene gylne og gjennomstekt i en blanding av olje og smør, ca. 3 minutter.

  • Legg stykkene til side på et fat og hold dem varm.

  • Stek tomat og paprika 1-2 minutter i fettet fra fisken.

  • Bland saften av sitron med vann, hell over grønnsakene og la det surre i 5 minutter.

Server torsken med grønnsakene og kokt potet ved siden av. Pynt gjerne med friske urter om du har.