Foto: Norwegian Seafood Council
Torsk Saluna
Torsk Saluna er en tradisjonell, arabisk curry. Nydelige smaker som gurkemeie, spisskummen, lime, hvitløk og chili setter en spiss på oppskriften.
Fremgangsmåte
- Pensle torsken med en marinade av salt, arabic masala, pepper og olivenolje, og la den ligge i 30 min.
- Skjær fisken i serveringsstykker.
- Stek torsken i en stekepanne med rapsolje i, med skinnsiden ned til den har fått en gyllen farge. Sett til side.
- Skjær rødløk i strimler, finhakk hvitløk og chili, press saften av lime, og del tørket lime i to.
- Stek rødløk mykt i en vid kasserolle med klaret smør og rapsolje.
- Tilsett hvitløk, chili og krydder, og rør godt om.
- Ha i tørket lime, hermetiske tomater og tomatpuré, og la det småkoke i 15-20 minutter.
- Tilsett vann og limesaft, og gi det et oppkok.
- Ha torsken i sausen, tilsett koriander og la det trekke under lokk i 10 min.
- Server med ris og dryss litt frisk koriander over.
Tips: Noen av ingrediensene finns ikke i vanlig dagligvarebutikk, men fås kjøpt i de fleste internasjonale eller asiatiske matbutikker.