Foto: Gunnar Hvarnes
«Fish taco» med torsk, hvetetortilla, grønnkål, vårløk, og chillimajones
Denne tacoen er enkel å lage hvis du bruker tacolefser fra butikken (14 cm i diameter) eller du kan lage lefsene selv. Bruker du ferdige lefser - varm dem som beskrevet på pakken. Oppskriften er til ca fire lefser.
Fremgangsmåte
Fisken kan tilberedes på to måter.
Steke i panne
- Skjær fisken i fingertykke biter
- Dryss på tacokrydder og salt
- Bruk en god olje, solsikke- eller rapsolje i pannen
- Tilsett smør for bedre smak
- Stek fisken i 2 minutter i varm panne
- Snu fiskestykkene, trekk pannen av platen og la hvile i 2 minutter
- Servér
Bake fisken i ovn
- Varm ovnen til 180 grader (over og undervarme)
- Ha litt olje i bunnen av en ildfast form
- Legg hele fileten i formen
- Dryss over med salt og tacokrydder
- Bak i 15 minutter midt i ovnen
- Ta ut fisken, bruk en gaffel til å få fisken til å falle litt fra hverandre
- Servér
Chillimajones
- Du kan lage majones selv eller bruke ferdig
- Bland majones og chillisaus i en blender
- Smak til med salt
Finstrimlet grønnkål
- Ferdig strimlet grønnkål (som du får kjøpt) og finstrimlet vårløk vendes med lime og olivenolje rett før servering
Tortillalefser
- Ta ut smøret fra kjøleskapet slik at det er romtemperert når du skal lage lefsene
- Bland alle ingrediensene til en smidig deig
- Del deigen i 12 like deler
- Dekk til og la hvile i ca 15 minutter
- Bak bollene ut til de er ca 12 cm i diameter, jo tynnere jo bedre. Når du ser hånden din gjennom tortillaen er de perfekte.
- Stek tortillalefsene i en tørr teflonpanne på middels varme. Trykk tortillaene ned under stekingen for å unngå bobler (ikke med fingrene). Tortillaene skal være gyldne.
- De er litt stive når de er nystekte, men de blir bløtere etter en stund.
Anretning
- Bruk brunpapir/bakepapir under lefsa
- Smør et lag med majones på lefsa
- Anrett grønn salat luftig på lefsa
- Legg på torsk
- La de som skal spise lukke sine lefser, de ser bedre ut når de er åpne.