Torsketunger
Sprøstekte torsketunger hører til norsk tradisjonsmat, og bør nytes i skreisesongen. I denne oppskriften serverer du dem med en hjemmelaget og smakfull tartarsaus.
Fremgangsmåte
- Skyll torsketungene og tørk dem med tørkepapir.
- Skill egg og pisk eggehvite og salt til mykt skum.
- Bland griljermel med salt og kajennepepper i en tallerken.
- Vend torsketungene først i eggehvite, så i griljermel.
- Varm olje i stekepanne til den har god varme, og stek torsketungene til de er gyllenbrune og gjennomstekte.
Tartarsaus
- Kok egg hardkokt, avkjøl og grovhakk.
- Finhakk persille, sylteagurk, kapers og løk, og bland dette sammen med egg.
- Tilsett majones og rør inn litt lake fra sylteagurk til du får en tykk, men smidig saus.
- Smak til med litt sukker, salt og hvit pepper.
- Server torsketungene sammen med tartarsaus og sitronbåter ved siden av.