Gå til hovedinnhold

Fiskemiddager som barna vil elske

Å lære barn å like fisk trenger ikke å være så vanskelig. Prøv å servere en av disse fiskerettene til de minste, og vips så har du kanskje funnet familiens nye favorittmiddag!

Mange barn liker laks, fiskekaker og fiskepinner. Men når det kommer til andre fiskeretter, kan de være litt mer skeptiske. Rådet fra helsemyndighetene om å spise minst to til tre fiskemåltider i uken, samtidig som du skal spise variert, kan derfor være utfordrende å følge for enkelte som har barn i huset. Heldigvis finnes det mange spennende fiskemiddager som barn liker. Og det trenger ikke være komplisert.

Hvor skal man starte?

Et godt sted å starte kan være å inkludere fisk i retter som barna allerede liker, istedenfor å servere tradisjonelle fiskemiddager. Fisk er en råvare som passer til flere smaker enn du kanskje tror – så prøv deg frem, og lag alt fra fiskeburger til chili con torsk og lakselasagne. Hva med å servere pasta med sei, tomat og basilikum? Her er det kun kreativiteten som setter grenser.

Psst… her er barnas laksefavoritter

Visste du at fisk er noe av det beste du kan servere til familien? Fisk inneholder mange viktige næringsstoffer som vi ikke får i oss nok av andre steder, slik som omega 3-fettsyrer og D-vitamin. Hvit fisk inneholder mye jod, som er viktig for stoffskiftet vårt og gjør at kroppen fungerer som den skal. Derfor er det viktig å variere fiskemiddagene, slik at barna også får i seg nok hvit fisk. Se flere gode grunner til å spise fisk her!

Lag sjømaten sammen!

Et annet godt tips er å la barna selv få bestemme hva dere skal lage og hvordan dere skal tilberede fisken. På den måten blir fisken også litt «deres» rett, samtidig som barna tar et aktivt valg om hva de vil spise. Her er fem gode oppskrifter dere kan lage sammen:

Tre enkle tips for å få barna til å spise mer fisk
  • Presenter fisk for barna ofte – i ulik innpakning.
  • Husk at barnas smak stadig forandrer seg. Det de ikke liker én dag, kan de synes er godt senere.
  • Det finnes mange typer fisk. Prøv deg frem til du finner en favoritt!