Gå til hovedinnhold

Sunne matpakketips med sjømat

En sunn og smakfull sjømatpakke kan hjelpe både små og store med å holde konsentrasjon og energinivå oppe gjennom dagen.

Å lage sunne og gode matpakker trenger ikke å ta lang tid, og det er flere helsemessige og smaksmessige fordeler med å velge sjømat i matpakken – både på skolen, på jobb og på tur. Fisk er en god og ren proteinkilde, som fungerer som byggestoffer for musklene og øker metthetsfølelsen. Blodsukkeret holder seg stabilt, noe som igjen gir stabilt energinivå og økt konsentrasjon. Fet fisk som laks, sild eller makrell er gode kilder til omega-3-fettsyrer som er viktige næringsstoffer som kroppen trenger, særlig når den er i utvikling.

 

Gode tips til sjømatpakken

Å bruke sjømat i matpakken er enklere enn du tror. Her får du noen gode tips å ta med deg på veien:

  • Bruk rester av fiskemiddagen til salat, på brødskiva, i tortilla eller pitabrød. Hva med å teste grove pitabrød med laks og tzatziki?
  • Fiskekaker egner seg veldig godt i matpakken, enten på en brødskive, i tortillawrap eller skåret i terninger i salat
  • Gjør det enkelt med fiskepålegg som kaviar, røkt laks og makrell i tomat. Reker passer også fint i matpakken
  • Lag omelett med røkt laks eller rester fra fiskemiddagen
  • Bruk gjerne grovt brød, grønnsaker og sunne dressinger som tilbehør til fisken
  • Ha skåler med oppkuttede grønnsaker, dressing og ulike typer fisk i kjøleskapet, så er det enklere for hele familien å lage sin egen sunne sjømatpakke
Tips til sjømatlunsj

Ovnsstek for eksempel fiskefileter med sitron og urter på 175 grader i ca. 15 min, og vips så har du basisingrediens til lunsj med fisk! Du kan bruke fisken i salat, omelett, på brødskiva eller i wrap.