Gå til hovedinnhold

Fantastisk gode reker året rundt

Reker er smakfulle, saftige og sunne og passer perfekt både i kalde og varme retter, året rundt! På vinteren er reker fantastisk gode når vannet er ekstra kaldt. 

Her finner du tips og oppskrifter med reker, perfekt for både hektiske dager og når du inviterer til fest. For å nevne noe så er reker perfekte til forrett, i pastaoppskrifter og i supper. La deg inspirere til å bruke denne nydelige, sunne og smakfulle råvaren mere i matlagingen!

Reker i farta

Reker passer til alle anledninger og er spesielt egnet når tiden er knapp og sulten stor. La deg inspirere av årstidene og prøv deg frem med tilbehør og smaker. Her er noen av våre raske favorittoppskrifter med reker.

  • Poke bowl med reker inneholder alt som er godt; reker, avokado, mango, cashewnøtter og koriander. Rekene marineres i en chilisaus som setter en ekstra spiss på retten.
  • Pastasalat med reker passer like godt til middag som til lunsj og kan fort bli en hverdagsfavoritt.
  • Frisk opp den tradisjonelle tacoen med denne oppskriften på reketaco. Ha tilbehøret i skåler og server som vanlig taco.
  • Wok med reker er minst like godt som det er sunt. Oppskriften inneholder mange gode råvarer og sausen passer perfekt!
  • Om du er i stemning for en skikkelig koserett er reker og pasta alltid en vinner. Sammen med en kremet ostesaus løftes middagen til nye høyder.

Imponer med reker til fest

Få ting er bedre enn å samles til et godt måltid. Toast skagen og reker med deilig loff og tilbehør de enkleste fest-rettene i verden. Det er både utrolig godt og veldig sunt! Reker er tilgjengelig året rundt og med reker på festbordet er du garantert god stemning. Med godt brød og ulike sauser er måltidet komplett. Her er oppskrifter på fire gode sauser som du kan servere til reker.

Quesedilla med reker er like perfekt på tapasbordet som til fredagskosen. Den spanske tapasretten gambas al pil pil  er en skikkelig smaksbombe, og i denne oppskriften trenger du ikke å være redd for å bruke mye hvitløk og chili. Hvis du har god tid kan du lage din egen kraft på skallene og servere en kremet rekesuppe. En kjempefin måte å få utnyttet hele den fantastiske råvaren på!

Til forrett kan vi anbefale rekecocktail - en skikkelig klassiker. Rekecocktail med agurk, mango og sprøstekt loff er en mer moderne versjon av denne gamle slageren som ser ut til å gjøre et comeback. Ferske vårruller med en spennende kombinasjon av reker, friske grønnsaker og søt syrlig peanøttsaus kan fort en ny helgefavoritt.

Visste du dette?

Norske forbrukere elsker ferske reker og de forbindes særlig med solfylte sommerdager, men visste du at ferske reker er tilgjengelig hele året? Når du kjøper reker i butikk kan forpakningen vise til ulike størrelser. Størrelsene angir hvor mange reker det går på én kilo. Hvis det for eksempel står «reker 70-90», så går det mellom 70 til 90 reker på en kilo. Rekefiskerne koker de største rekene om bord. De selges ofte ferske i butikken eller fra fiskebåten ved brygga, eller fryses om bord. De litt mindre, rå rekene sendes til sjømatbedrifter som lager ulike delikatesser med reker, slik som reker i lake.