Foto: Norges sjømatråd
Gresskarsuppe med kamskjell
Prøv denne smakfulle gresskarsuppen servert med stekt kamskjell. Suppen kan serveres både som forrett og hovedrett.
Fremgangsmåte
- Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
- Skjær toppen av gresskaret og hul ut kjøttet. Skjær det i terninger.
- Grovhakk løk og hvitløk, og fres i smør i en kasserolle.
- Tilsett gresskar, melk og hønsebuljong.
- La suppen koke i ca. 10-15 minutter.
- Rør inn halvparten av crème fraîche.
- Smak til med chilipasta, limesaft og salt, og la suppen koke opp.
- Kjør suppen jevn og glatt med foodprosessor eller stavmikser.
- Sil suppen og ha den tilbake i kasserollen.
- Stek kamskjell gylne i smør, ca. 30 sekunder på hver side, og ha i suppen.
- Server suppen med resten av créme fraîche og brød ved siden av.