Gå til hovedinnhold
Foto: Norges sjømatråd
Cooking time30-40 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Gresskarsuppe med kamskjell

Prøv denne smakfulle gresskarsuppen servert med stekt kamskjell. Suppen kan serveres både som forrett og hovedrett.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
  • Skjær toppen av gresskaret og hul ut kjøttet. Skjær det i terninger.
  • Grovhakk løk og hvitløk, og fres i smør i en kasserolle.
  • Tilsett gresskar, melk og hønsebuljong.
  • La suppen koke i ca. 10-15 minutter.
  • Rør inn halvparten av crème fraîche.
  • Smak til med chilipasta, limesaft og salt, og la suppen koke opp.
  • Kjør suppen jevn og glatt med foodprosessor eller stavmikser.
  • Sil suppen og ha den tilbake i kasserollen.
  • Stek kamskjell gylne i smør, ca. 30 sekunder på hver side, og ha i suppen.
  • Server suppen med resten av créme fraîche og brød ved siden av.