Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time20 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Grillet kamskjell med chilikål

Det smakfulle tilbehøret i denne oppskriften løfter kamskjellene til nye høyder. Lag gjerne chilikålen en dag i forveien slik at smakene får blandet seg godt.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Varm grillen. Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
  • Tørk kamskjellene godt, og dryss med salt og pepper.
  • Pensle dem med rapsolje og grill i ca. 1 minutt på hver side.

Chilikål

  • Skjær hodekål i tynne strimler, og finhakk persille og koriander.
  • Bland det godt sammen med chilisaus og salt.

Vinaigrette

  • Press saften fra lime.
  • Bland limesaften med honning, sennep, soyasaus og sesamolje.

Tilbehør

  • Finhakk hvitløk og fres i smør til den er gyllen.
  • Tilsett mais og stek i ca. 6 minutter på middels varme.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server kamskjellene rett fra grillen med chilikål, stekt mais og vinaigrette dryppet over.  

Tips: Kamskjellene kan også stekes i en vanlig stekepanne eller i en grillpanne.