Foto: Norwegian Seafood Council
Grillet kamskjell med chilikål
Det smakfulle tilbehøret i denne oppskriften løfter kamskjellene til nye høyder. Lag gjerne chilikålen en dag i forveien slik at smakene får blandet seg godt.
Fremgangsmåte
- Varm grillen. Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
- Tørk kamskjellene godt, og dryss med salt og pepper.
- Pensle dem med rapsolje og grill i ca. 1 minutt på hver side.
Chilikål
- Skjær hodekål i tynne strimler, og finhakk persille og koriander.
- Bland det godt sammen med chilisaus og salt.
Vinaigrette
- Press saften fra lime.
- Bland limesaften med honning, sennep, soyasaus og sesamolje.
Tilbehør
- Finhakk hvitløk og fres i smør til den er gyllen.
- Tilsett mais og stek i ca. 6 minutter på middels varme.
- Smak til med salt og pepper.
- Server kamskjellene rett fra grillen med chilikål, stekt mais og vinaigrette dryppet over.
Tips: Kamskjellene kan også stekes i en vanlig stekepanne eller i en grillpanne.