Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time20-30 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Grillet klippfisk med olivensalsa

Marinert klippfisk med en olivensalsa er grillmat som både er enkelt og smakfullt. Lag marinaden først så smakene får blandet seg godt før bruk. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Finhakk hvitløk og salvie, og bland det sammen med sitronsaft og olivenolje til en marinade.
  • Varm grillen.
  • Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
  • Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.

Salsa

  • Grovhakk oliven og tomat.
  • Bland alle ingrediensene til olivensalsaen sammen, og smak til med salt.
  • La den stå litt før servering.

Servering

  • Server grillet klippfisk med olivensalsa og kokt tagliatelle. 

Tips: Bytt gjerne ut halvparten av grønne oliven med kalamataoliven.