Gå til hovedinnhold
Foto: Kim Holthe
Cooking time30-40 min
Difficulty levelMedium
Vurdering4/5

Kongekrabbe med lime og chili

Denne oppskriften med saftig kongekrabbe passer godt som forrett til middagsselskapet. Stekt kongekrabbe med chili, hvitløk og ingefær er spennende og fantastisk godt.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Del kongekrabbebeinene først i 5 cm lange biter, og deretter på langs.

  • Finhakk chili, hvitløk og ingefær.

  • Varm litt rapsolje i en stekepanne, tilsett kongekrabbe med kjøttsiden ned, chili, hvitløk og ingefær, og stek i ca. 30 sekunder mens du rører.

  • Tilsett hakkede tomater, sweet chilisaus og soyasaus, og kok opp.

  • Press over saften av lime og smak til sausen.

Server med koriander drysset over.

Tips: Dersom du bruker kokt kongekrabbe så skal den bare vendes raskt i chiliblandingen.