Grillet spisskål med krabbe, smørsaus og sprø potet
Dette er en frisk og smakfull krabberett som er perfekt å lage neste gang du får gjester eller vil kose deg litt ekstra.
Fremgangsmåte
Grillet kål:
- Damp kålen hel i en stor kjele med litt vann i bunnen og med lokk på. La dampe i ca. 7 minutter, dette avhenger av størrelsen på kålen.
- Ha kålen på en fjøl og la den hvile i ca. 10 minutter.
- Skjær kålen i 4, slik at stilken fortsatt er på. Stilken hjelper å holde kålen på plass.
- Grill kålen i en stekepanne på begge sider. Pensle med olivenolje eller smør.
Smørsaus:
- Finkutt sjalottløk og stek i en kjele.
- Tilsett eddik og reduser til halvparten.
- Tilsett fløte og la småputre i noen minutter.
- Skjær smør i terningen og pisk inn i sausen. Her kan du også bruke en stavmikser. Smak til med salt og sitron.
- Ha i lakserogn og gressløk rett før servering.
Sprø potet:
- Skjær potetene i strimler på 1x1 millimeter. Mandolin er et veldig godt hjelpemiddel. Du kan også bruke en ostehøvel og skjære i strimler.
- La strimlene ligge i rennende, kaldt vann i 5 minutter for å skylle av stivelsen. Legg så på et brett med papir eller klede. Det er viktig at de er tørre før du starter med friteringen.
- Varm opp olje i en kjele eller frityr til 165 grader. Friter strimlene i flere omganger til de er gyldne. Strø over salt.
Anretning:
- Legg kålen på en tallerken og dryss sprø potet over kålen.
- Varm opp krabben i en kjele og legg inntil den grillede kålen.
- Ha på godt med smørsaus.